19 juli 2016

Eerste totaalreclame op een Avenio

Op 18 juli 2016 werd voor het eerst een Avenio-tram voorzien van totaalbestickering. De 5025 maakt deel uit van een serie van vier trams die bestickerd zijn ter gelegenheid van de Olympische Spelen en gesponsord worden door o.a. NS en HTM. De overige Olympische trams zijn van het type GTL. Er zijn momenteel geen plannen om Avenio trams van commerciƫle reclame te gaan voorzien.

Hoewel de Avenio vrij veel rechthoekige vlakken heeft, is zo'n eerste keer beplakken toch een kwestie van goed opletten waar de details zitten die extra aandacht behoeven. Ook dienen de stickers zeer voorzichtig op maat gesneden te worden om te voorkomen dat de gloednieuwe tram beschadigd wordt.


De koppen zijn het lastigste om te beplakken. Door de ronde vormen kunnen er geen gewone stickers gebruikt worden, maar wordt een folie toegepast die zich zet naar de vorm waar die opgeplakt wordt. Het vereist de nodige ervaring met dit materiaal om het er zo'n eerste keer meteen strak op te krijgen.

Het resultaat mag er zijn. Voor de kop van de tram worden drie stroken gebruikt, hier moet de middelste nog aangebracht worden.