Tramreclame - Reclametrams in Den Haag

Tramreclame bestaat al bijna zo lang als trams bestaan. In historische tijden waren het dakborden of borden op de balkonschermen waar de adverteerders hun waren aanprezen; tegenwoordig zijn het stickers die op de trams geplakt worden. Het meest opvallend zijn de geheel beplakte trams, ook wel totaalreclames of reclametrams genoemd.

In deze rubriek 'Tramreclame - Reclametrams in Den Haag' is te zien welke totaalreclames er al geweest zijn in Den Haag en welke er op dit moment zijn. Met de zoekmachine kan gezocht worden naar een bepaalde tramreclame of kan bekeken worden welke totaalreclames een bepaalde tram al gehad heeft. Ook kunnen er overzichten van alle reclametrams getoond worden.

Link naar ov-reclame.nl, de website voor al uw reclame op het OV

Wilt u zelf adverteren op of in tram, RandstadRail, bus of abri's, kijk dan op
www.ov-reclame.nl

of neem even contact op.


Reclametrams die nu rijden in Den Haag
Een overzicht van alle totaalreclametrams die nu in Den Haag te zien zijn.
Zoekmachine voor tramreclames
Iedere totaalreclametram die ooit in Den Haag gereden heeft kun je moeiteloos vinden met de Reclametram Zoekmachine.
Eerste totaalreclame op een Avenio
Op 18 juli 2016 werd voor het eerst een Avenio-tram voorzien van totaalbestickering. De 5025 maakt deel uit van een serie van vier trams die bestickerd zijn ter gelegenheid van de Olympische Spelen en gesponsord worden door o.a. NS en HTM. De overige Olympische trams zijn van het type GTL.
Eerste totaalreclame op een RandstadRail voertuig
Op vrijdag 2 december 2011 werd in de remise Zichtenburg voor het eerst een RandstadRail voertuig voorzien van totaalreclame. Kijk mee bij het plakken.