RandstadRail - Opstelspoor Monstersestraat

In de Monstersestraat werd parallel aan het spoor van lijn 11 een opstelspoor voor RandstadRail voertuigen aangelegd. Hier zullen in de toekomst o.a. RandstadRail-wagens voor spitsdiensten opgesteld worden.


De oorspronkelijke situatie - - - - - Medio oktober 2004 is het trace vrij gemaakt - - - - -
Begin november 2004 liggen her en der spoordelen klaar voor plaatsing. Een onderdeel van een oud overloopwissel is nog aanwezig.
Bij de vernieuwing van het spoor van lijn 11 zijn een wissel en een kruisstuk alvast aangebracht.
Medio november 2004 is het wissel in het andere spoor van lijn 11 ook gemonteerd en aangesloten op het kruisstuk. De bovenleidingsmasten worden aan de zijkant van het tracé geplaatst. Die masten zijn trouwens behoorlijk degelijk uitgevoerd.

Situatie december 2004:

In de tweede helft van december werd naast het tracé van het opstelspoor een looppad aangelegd en er werden op het tracé betonnen dwarsligers uitgelegd. In de nacht van 22 op 23 december is het wissel geplaatst en zijn de spoorstaven provisorisch neergelegd. Opvallend is dat de wissels als enige op houten bielzen liggen.

Nadat in december 2004 de sporen provisorisch waren neergelegd, zijn deze in januari 2005 definitief bevestigd. Het opstelspoor eindigt nu tegen het trottoir; later zal aan het eind van het spoor een stootblok geplaatst worden. De aanleg van het opstelspoor is voltooid.