RandstadRail - De Voertuigen

In de tweede helft van 2006 zullen de RandstadRail voertuigen in het straatbeeld verschijnen. Hieronder staat een beschrijving van deze voertuigen, zodat alvast een indruk verkregen kan worden hoe ze eruit zullen gaan zien. In juni 2004 was al eens een gedeelte van zo'n voertuig in Den Haag. Het betrof de fabrieksnieuwe kopbak van een voor Kassel bestemd voertuig, dat vrijwel identiek is aan het toekomstige RandstadRail-materieel.



Middels een enquete door de RandstadRail organisatie kon het publiek kiezen of de toekomstige voertuigen blauwe of rode accenten zouden krijgen. Met grote meerderheid werd gekozen voor blauw.

De belangrijkste afmetingen van de voertuigen.


Technische gegevens
 

Aantal voertuigen
Fabrikant / Type
Richting

Lengte
Breedte
Maximale hoogte
Spoorbreedte
Minimale boogstraal

Voedingsspanning
Asindeling
Maximum snelheid

Lagevloergedeelte
Vloerhoogte (boven spoorstaaf)
Instaphoogte (boven spoorstaaf)

Aantal deuren
Zitplaatsen en klapzitjes
Staanplaatsen
Ruimtes voor bagage e.d.

50
Alstom Regio Citadis
Tweerichtingsvoertuig

36.762 mm
2.650 mm
3.650 mm
1.435 mm
23 m

600 en 750 Volt gelijkspanning
B0' 2' 2' B0'
80 km/h

75%
415 mm (lagevloerdeel), 665 mm (hogevloerdeel)
360 mm

5 per kant
72 + 14
130 (bij 4 personen per m2)
2

Met dank aan HTM voor het beschikbaar stellen van de gebruikte documentatie.

Een Kasselse kopbak in Den Haag
In juni 2004 stond gedurende ongeveer anderhalve week een fabrieksnieuwe kopbak van een Regio Citadis ter kennismaking tentoongesteld op diverse plaatsen in Den Haag en Zoetermeer. De bak was bestemd voor de Regionalbahn Kassel (RBK), maar is uiterlijk gelijk aan het Haagse RandstadRail materieel. Voor de gelegenheid was de kopbak in RandstadRail kleuren getooid.
 
Onder matige belangstelling vond op 4 juni 2004 de officiële presentatie plaats. Het voertuig is aan de linkerzijde rood en aan de rechterzijde blauw. Dit is onderdeel van een publieks-enquete, waarbij de bewoners van Haaglanden hun voorkeur kunnen uitspreken voor de kleur van het voertuig, alsmede de kleur van de bekleding van de banken en de vloerbedekking.
Wethouder Bruno Bruins van Verkeer verrichte de officiële presentatie middels een toespraakje en het onthullen van het RandstadRail logo op de voorzijde van het voertuig.
Zo ziet de RegioCitadis er van boven uit. De avond ervoor was het voertuig in de remise Zichtenburg van het RandstadRail uiterlijk voorzien.
Van 7 t/m 9 juni stond het voertuig naast het Haagse Centraal Station.

De bouw van de RandstadRail voertuigen
De RandstadRail voertuigen worden gebouwd in de Alstom fabriek in Salzgitter (D). De wagenbakken en kopmodules worden afzonderlijk gebouwd en pas op het laatste moment samengevoegd.
 
  Het treffen van voorbereidingen voor het opbrengen van de laatste verflaag van de voertuigcarosserie. De pré-assemblage van de bestuurderscabine. De installatie van apparatuur in geverfde wagens. Hier: de remleidingen.  
Op 22 december 2005 is de a-kop van de 4002 gemonteerd op de rest van het voertuig en van logo's voorzien.  

EERSTE RANDSTADRAIL VOERTUIG GEARRIVEERD
In de nacht van 28 februari op 1 maart 2006 werd onder redelijke publieke belangstelling het eerste RandstadRail voertuig afgeleverd bij de remise Zichtenburg. Het betrof de 4002, aangezien de 4001 in de fabriek in Duitsland fungeert als testvoertuig en daarvoor van allerlei meetapparatuur voorzien is. Op 2 maart werd het nieuwe voertuig gepresenteerd aan relaties en de pers.

De aankomst (28 februari - 1 maart 2006)
De laatste meters van de reis werden stapvoets afgelegd. De bijrijder van de vrachtwagen liep voor het transport uit en bestuurde de achterassen van de lange oplegger.

  De tram die de eer had om als eerste Hagenaar naast de 4002 te verschijnen was de inrukkende 3066 van lijn 2.

   
 


Eenmaal aangekomen op de losplaats op De Werf kreeg het publiek voor het eerst de gelegenheid de nieuweling eens goed te bekijken.

 

Al spoedig werd begonnen met het van de afladen van de 4002.

GTL 3131 was uitverkoren om de 4002 de remise in te duwen.

Eenmaal aangekomen op spoor 1 (het wasspoor) werd meteen begonnen met het grondig schoonspuiten van de 4002. Aan de b-zijde ontbrak een paneel. Kijkend langs een GTL valt de grotere breedte van het RR-materieel direct op.

De volgende middag stond de 4002 even in een koud zonnetje op het remiseterrein.

De presentatie (2 maart 2006)
   
  De presentatie van het eerste RandstadRail voertuig vond plaats op het terrein van de remise Zichtenburg. Na enkele toespraakjes in een tent ging het gezelschap naar buiten. Een enkele pessimist vreesde het ergste toen er dikke rookwolken uit de remise kwamen, maar het bleek erbij te horen. Omgeven door veel confetti en serpentines reed de van een fraai bloemstuk voorziene 4002 de nieuwe remisehal uit, bestuurd door de Haagse wethouder van Verkeer, Bruno Bruins.  
   
 
 
  Na de presentatie was er gelegenheid om het interieur van de 4002 te bekijken. Dit wordt gekenmerkt door veel licht en heldere kleuren. Eén van de opvallende zaken is het ontbreken van stempelautomaten: RandstadRail zal vanaf het begin voorzien zijn van de OV-chipkaart.  
   
 
 
   

Materieelstand half mei 2006
Tussen het Castricumplein en de remise Zichtenburg worden op vrijwel iedere werkdag instructieritten gereden door de toekomstige RandstadRail bestuurders. Na de ritten verdwijnen de voertuigen weer in de remise. Merk op dat de intercomzuil bij de poort van de remise ook in RandstadRail-kleuren uitgevoerd is.

Er staan inmiddels al aardig wat voertuigen in de RandstadRail remisehal. In de 4002 wordt flink gesleuteld aan de techniek.

De 4001 is vanuit het testcentrum in het Duitse Wildenrath naar Den Haag overgebracht. Half mei was de 4009 het nieuwste in Den Haag aanwezige voertuig.

De stand van zaken begin augustus 2006
In de remise Zichtenburg neemt het aantal RandstadRail voertuigen gestadig toe.

De koppelingstechniek heeft sinds de tijd van de vooroorlogse trams niet stilgestaan.

De instructieritten voor de RandstadRail bestuurders vinden nog steeds dagelijks plaats. Ook de Escamplaan wordt nu bereden.

8 augustus 2006: Aankomst van de 4018
In de avond van 8 augustus 2006 arriveerde RandstadRail voertuig 4018 in Den Haag.
   
  Het is inmiddels al een ritueel: na aankomst wordt achter de oplegger een brug van rails neergelegd, waarover het voertuig van de oplegger kan rijden.  

Het voertuig rijdt niet uit zichzelf van de oplegger af, maar met behulp van een lier laat men die langzaam zakken. De beugel waar de haak van de lier in gehaakt wordt bevindt zich achter het paneel waar de front- en sluitseinen in zitten. Dit paneel ligt daarom tijdens de reis in het voertuig en wordt na het afladen weer aangebracht.

   
  Voorzichtig rijdt de 4018 van de oplegger af en staat even later veilig in de remise Zichtenburg.