RandstadRail - Bohemen

De keerlus van het vroegere eindpunt Bohemen op het De Savornin Lohmanplein wordt vernieuwd voor gebruik door RandstadRail. De lus zal gebruikt worden door kort-trajectwagens van RR3, die niet doorrijden naar Loosduinen. In het najaar van 2006 zal de lus enige tijd gebruikt worden als eindpunt voor tramlijn 3, als het traject naar Loosduinen geschikt gemaakt wordt voor RandstadRail.


Op 22 januari 2006 zijn zowel de rails als de bovenleiding geheel verdwenen.

Een week later is het tracé uitgegraven en zijn de eerste nieuwe spoorsecties verschenen.

Weer een week later ligt de nieuwe keerlus op z'n plaats. De bovenleiding moet nog gemonteerd worden.

Medio februari 2006 ligt het spoor van de nieuwe keerlus in de onderlaag beton, en is aan het begin van de lus het begin van een halteperron verschenen. De nieuwe lus is nog niet op het spoor van lijn 3 aangesloten, de bogen voor de aansluiting liggen al wel klaar bij het nieuwe perron.

Een week later is er een abri geplaatst op het nieuwe perron. De bestrating is bijna klaar, maar de bovenleiding moet nog opgehangen worden.

Begin mei 2006 is de uitrijboog van de keerlus Bohemen weer aanwezig. Met de aanleg daarvan was gewacht tot de werkzaamheden aan de doorgaande sporen van lijn 3 op het De Savornin Lohmanplein ver genoeg gevorderd waren. De restanten van de oude boog liggen opgestapeld naast het huisje. Het oude P+R bordje met de PCC erop staat er nog steeds, hoewel het inmiddels de kleur van de omringende bomen aangenomen heeft.