RandstadRail - Apeldoornselaan

In de Apeldoornselaan wordt nieuw spoor gelegd ten behoeve van RandstadRail. Komend vanaf De Uithof zullen de RR-voertuigen via dit nieuwe spoor naar de Loosduinseweg rijden, om via het huidige tracé van tramlijn 2 naar het Centraal Station en verder naar Zoetermeer te rijden.


Begin mei 2005: wissels vanaf lijn 2 zijn gelegd

Medio juni 2005: aftakking vanaf lijn 6 gemaakt
Medio juni is aan de kant van de Dierenselaan een aftakking vanaf lijn 6 gemaakt. De aftakking vanaf lijn 2 was reeds eerder gemaakt.

Stand van zaken in mei 2006
Er is al enige tijd weinig nieuws geweest over de Apeldoornselaan, het nieuwe traject waar RandstadRail lijn 4 zal komen te rijden. Vlak naast de nieuw aangelegde halte is een ondergrondse parkeergarage gebouwd, die inmiddels van een dak voorzien is en daarmee zijn voltooiing nadert. Maar hoewel het negenoog op de halte al werkt, zal het voorlopig alleen lijn 6 zijn die op enige afstand over de Dierenselaan passeert...

Medio juni 2006: Aanleg van de sporen

Op donderdag 15 juni wordt als voorbereiding gewerkt aan de zg. grondverbetering:het vervangen van vuil zand door nieuw, schoon zand.

Bijna alle bovenleidingmasten zijn dan geplaatst, alleen op het dak van de nieuwe ondergrondse parkeergarage moeten er nog enkele geplaatst worden.

   

Vrijdag 16 juni wordt vanaf de kant van de Loosduinseweg begonnen met het neerleggen van de nieuwe rails.
   

Een dag later werd het resterende deel gelegd. De aansluiting op de halte moet nog pas gemaakt worden.