De nieuwe tramtunnel in Leidschendam

Met de komst van tramlijn 19 krijgt de Haagse tram er een tunnel bij. Het betreft de trambuis van de Sijtwendetunnel, de officiële naam is trambuis Vliettunnel.

De tunnel is qua lengte vergelijkbaar met de tramtunnel in het centrum van Den Haag: ongeveer 1200 meter. In de tunnel bevindt zich één ondergrondse halte: Oosteinde.

We wandelen door de tunnel op 23 maart 2010, enkele uren nadat de eerste proefrit plaatsgevonden heeft. De wandeling begint aan de kant van Leidsenhage.


Kort na de ingang maakt de trambaan een bocht naar links, waarna een lang recht stuk volgt. Even verderop is een flauwe bocht naar links en gaat het spoor omhoog richting halte Oosteinde. Opvallend is de afwezigheid van seinen. Beveiligingstechnisch is dit gedeelte (ongeveer 2/3 van de lengte van de tunnel) één blok, er kan zich tussen de tunnelingang en de halte Oosteinde dus maar één tram bevinden.

Hoewel de tunnel vrij kaal lijkt, zijn er voor de aandachtige kijker voldoende interessante details te zien.
Detectielussen tussen de sporen. In de gehele tunnel bevinden zich grote ventilatoren die voor voldoende frisse lucht zorgen.
Deze grote luidsprekers horen bij een omroep-systeem. Eén van de redenen dat deze speakers zo groot zijn, is dat het vrij rumoerig is in de tunnel (autogeluid). Met deze camera's houdt de Centrale Verkeersleiding (CVL) van HTM de tunnel in de gaten.
  Op diverse plaatsen in de tunnel bevinden zich nooddeuren. Wanneer zo'n nooddeur geactiveerd wordt, springen in de autobuis aan de andere kant van de deur de stoplichten op rood, waarna de deur opengaat.
Details van de bovenleidingconstructie en een schakelpunt.
  LET OP!

De ondergrondse halte Oosteinde is licht en transparant uitgevoerd. Beide perrons zijn vanaf de straat toegankelijk met trappen en liften.
De toegangen tot de perrons vanaf straatniveau zijn ook voorzien van veel glas.

Na de halte Oosteinde gaat het spoor naar het diepste punt van de tunnel, dat zich onder de Vliet bevindt. Van daar gaat het met een vrij steile helling weer omhoog naar de tunneluitgang.

De tunneluitrit loopt parallel aan de N14. Na de tunnelbak gaat het spoor over van beton in veldspoor met betonnen dwarsliggers in porfier.

Na de Vliettunnel verlaten te hebben, vervolgt lijn 19 zijn weg naar de onderdoorgang onder de A4 en dan verder richting Leidschenveen, Ypenburg en eindbestemming Delft.