Proefrijden in de tramtunnel

Op dinsdagmiddag 20 juli werd de eerste proefrit door de tramtunnel gemaakt. De 3043 reed voorafgegaan door een bovenleidingwagen en omringd door technici die alles nauwlettend in de gaten hielden enkele malen heen en weer door de tunnel.
In de avond werden er nog snelheidsproeven genomen, waarbij de tram met hoge snelheid door de tunnel reed. Deze ritten met snelheden van resp. 30 km/h en 50 km/h deden letterlijk veel stof opwaaien.
Na afloop waren er nog een aantal interviews voor en door de media, op de foto TV West in aktie.

(filmpje, 15 sec, 5MB)


Op woensdag 21 en donderdag 22 juli werd proefgereden met de 3067. Tijdens deze ritten werd gewerkt aan het inregelen van de beveiliging.

Het gele kruis op de voorruit van de 3067 is het zg. zichtpunt van de bestuurder, waar de seinen op gericht worden.

Op 22 juli verscheen ook meettram 1315 ten tonele, die van een camera voorzien was. De foto rechtsonder is een foto van een video-opname waarop de 1315 het station Spui binnen rijdt.


Donderdag 12 augustus reed er weer een PCC door de tramtunnel. Ditmaal was het slijpwagen H23 die zijn tunnel-debuut maakte.

Ondanks het ontbreken van een keergelegenheid bij CS wegens de werkzaamheden bij Ternoot gaat het proefrijden in de tramtunnel gewoon door. Op dinsdag 17 augustus voerde de 3067 op het spoor stad-uit detectieproeven uit bij diverse seinen. Het andere spoor werd bereden door de 3125 en 3143, die gekoppeld trek- en duwproeven uitvoerden. Bekeken werd waar bij het opduwen en wegslepen van een tram in de tunnel op gelet dient te worden.

 

 

--- DE HAAGSE TRAMTUNNEL ---

< INLEIDING | DE BOUW | OMLEIDINGEN | IN DE TUNNEL | DE TRAMS EN DE TUNNEL | PROEFRIJDEN >