Spoorverlegging op de Schedeldoekshaven

Op 16 april 2004 werd het spoor naast de Zwarte Madonna buiten dienst gesteld en werd begonnen met het aansluiten van het nieuwe spoor.
De situatie aan het begin van de ochtend.
Rond het middaguur is één boog richting Spui aangesloten. De boog uit de richting CS wordt in stukjes gesneden. Probleem: de fundering van een pilaar van het Terminal gebouw ligt op een plaats waar tramrails moet komen.
Tijdens de werkzaamheden reden de lijnen 9, 10 en 15 een omleiding via de Weteringkade en de Lekstraat. Lijn 15 bereed daarbij de boog vanaf de Rijswijkseweg richting Weteringkade, die in de normale dienst nooit gebruikt wordt.
Aan het eind van de middag liggen de sporen bij de Madonna erin en is bij VROM alles klaar voor het aansluiten van de andere kant van het nieuwe spoor.

Een dag later, op 17 april 2004, werd het nieuwe spoor bij het ministerie van VROM aangesloten.

Enkele dagen voor ingebruikname van het nieuwe spoor is de plek waar de aansluiting op het oude spoor gemaakt wordt opengebroken, wordt het beton schoongeblazen zodat de asfaltlaag aangebracht kan worden en is een deel van de spoordriehoek tegenover de Resident al gesloopt.