Dossier HS 2017 - Hoe het gaat worden

Het Stationsplein zal er heel anders uit gaan zien dan voorheen. De vier tramperrons worden vervangen door twee overdekte eilandperrons waar aan beide kanten trams kunnen halteren. Er worden hoogwaardige materialen gebruikt en daarmee verdienen ze hun naam 'tophaltes'.

 

 

 

Het plein zal driesporig worden, en het meest opvallend is dat de koppen van de haltes aan de uiteinden van het plein liggen en niet zoals tot nu toe dichtbij de ingang van het station. Dit wordt o.a. veroorzaakt door het feit dat met name de GTL-trams min of meer tegenstrooms zullen moeten rijden om te kunnen halteren. Onderstaand sporenplan verduidelijkt hoe de lijnen precies langs de haltes zullen rijden (klik voor een grotere versie).

In tegenstelling tot wat op deze tekening staat zal de bocht vanaf de Stationsweg linksaf richting Rijswijkseplein niet meer terugkomen. De calamiteitenroute die hiermee verloren gaat wordt deels vervangen door de tailtrack op de Parallelweg bij de Wouwermanstraat. Die kan echter alleen door tweerichtingstrams gebruikt worden, en niet door GTLs.

 

Terug naar de startpagina van het dossier > >