De indienststelling van tweeramer HTM 2

Op 23 mei 2006 werd tweeramer HTM 2 tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het depot van de Tramwegstichting in Scheveningen officieel in dienst gesteld.

   
  De HTM 2 stond samen met de 164 voor het depot opgesteld. Begonnen werd met enkele toespraakjes, o.a. door de voorzitter van de Tramweg Stichting, Jos Koopmans.  
 
 
   
  Vervolgens stelde de Haagse burgemeester Wim Deetman door de sleepbeugel tegen de draad te zetten de tram officieel in dienst. En natuurlijk hoort daar champagne bij: HTM directeur Ton Kaper, burgemeester Deetman en HTM 2-bestuurder Peter Kalse openen de fles op het balkon van de 2.  

En dan was het zover: de 2 reed de poort van de remise uit. Na een korte fotostop op het Harstenhoekplein reden de 2 en de 164 met de gasten via de Scheveningseweg naar Plein 1813 en terug.

Op de Gevers Deynootweg werd gekruist met een GTL. Het verschil in lengte tussen de 164 en de 3040 is wel heel opvallend.

Aan het Noorderstrand verzorgde het trampersoneel spontaan een fotosessie voor de aanwezige tramliefhebbers. Een mooie afsluiting van een perfect georganiseerde gebeurtenis.