De heropening van het HOVM

Op donderdag 11 december 2008 werd het Haags Openbaar Vervoer Museum na een verbouwing van ruim een jaar feestelijk heropend.
   
  Het eerste dat opvalt is dat het museum een nieuwe entree gekregen heeft, die zich naast spoor 12 bevindt. Na binnenkomst komt men bij een ruime receptie. Achter de receptie bevindt zich een fraai historisch tegeltableau.  

Het officiële gedeelte van de heropening begon met een aantal toespraakjes. Achtereenvolgens werd het woord gevoerd door architect Rainer Bullhorst, SHTM-voorzitter Peter Scheepmaker, HTM-directeur Ton Kaper en de Haagse verkeerswethouder Peter Smit.

De openingshandeling werd verricht door Peter Smit, die museumrijtuig 164 enkele meters vooruit reed, daarbij geassisteerd door Peter Scheepmaker.


Vervolgens bood HTM directeur Kaper de wethouder een geschenk aan. Daarna hieven de heren het glas op een succesvolle toekomst voor het vernieuwde museum.

De inrichting van de expositielokalen is nog niet voltooid, maar er is al goed zichtbaar hoe het er uiteindelijk uit zal gaan zien.

Blikvanger is de kop van PCC 1001, die in een wat ongebruikelijke positie in één van de lokalen ligt.

In de remisehal staat nog weinig historisch materieel, aangezien de meeste museumrijtuigen zich nog elders bevinden.

Nieuw in het museum is een grote zaal op de eerste etage, waar gezelschappen een feest of receptie kunnen geven.

Na het officiële gedeelte van de heropening konden de aanwezigen in een gezellige sfeer nog even genieten van een hapje en een drankje.

Bekijk deze fotoserie eens op een andere manier!