De midlife revisie van de GTL trams serie 3100

Als vervolg op het LVO project waarbij 50 trams uit de serie 3000 een levensduurverlenging van 7 jaar kregen, is nu de midlife revisie gaande van de serie 3100. Het is de bedoeling dat met deze revisie de trams nog 15 jaar dienst kunnen blijven doen.

Een opvallend verschil met de midlife revisie van de serie 3000 in de periode 1995-2003 is dat de revisie ditmaal bestaat uit een zevental fasen die onafhankelijk van elkaar uitgevoerd worden, waarbij een tram tussen twee fasen gewoon in dienst kan zijn.

   
De revisie begint met het opnieuw lakken van de wagen. Een aantal 3100-en is in 2003 voorzien van folie in plaats van lak; deze folie wordt vóór het lakken verwijderd. Daarbij komen de oorspronkelijke kleuren van de 3100-en weer tevoorschijn. Tevens wordt de carrosserie waar nodig geconserveerd.

  De 3116 heeft een aantal jaren de kleurstelling grijs/wit met rode deuren en dakrand gehad. Inmiddels is deze wagen weer rood/beige; de deuren zijn nog rood omdat een ander onderdeel van de revisie -het vervangen van de deuren en deurmechanieken- nog niet uitgevoerd is.  

De volgende stap is het aanbrengen van de botsneus en de baanruimer, en het verwijderen van het vangraam.

Een ander belangrijk onderdeel is het vervangen van de vloeren en tredebakken.

   
  Overige zaken die tijdens de midlife-revisie aangepakt worden zijn o.a:  
  - draaistelrevisie
- zandstrooiers reviseren
- nieuwe schortplaten en schortplaatsteunen
- revisie van de geledingen
- deuren en deurmechanieken vervangen
- apparaatkasten aan de onderzijde herstellen en reinigen
- vervangen van de vermogensschakelaars in het tractiecircuit
- nieuwe voorste pantograaf
- nieuw ruitenwissermechanisme
- nieuwe thermostaat
- nieuwe zonneschermen
- nieuwe betaaltafelverlichting
- nieuwe banken
- LED-verlichting
- opknappen interieur
 

  De 3140 fungeert tijdelijk als onderdelenleverancier en zal dus geruime tijd niet op straat te zien zijn. Uiteindelijk zal de wagen als laatste van de 3100-serie de gehele midlife-revisie ondergaan en daarna weer in dienst komen.  

De meeste revisiewerkzaamheden worden uitgevoerd in de werkplaats bij de remise Lijsterbesstraat, maar het spuiten van de trams gebeurt in de Centrale Werkplaats Zichtenburg. Regelmatig worden er daarom midlife wagens uitgewisseld tussen deze vestigingen. Door hun ongewone uiterlijk trekken deze trams nogal de aandacht. Ook het interieur biedt vanwege de dichtgeplakte ramen een ongebruikelijke aanblik. We zien hier de 3118 op weg van de Lijsterbesstraat naar Zichtenburg.

   
  Bij de wagens die destijds niet geschilderd zijn maar rood-beige folie hadden, komen de orginele 3100-kleuren weer tevoorschijn.  

Bij aankomst bij de CW Zichtenburg wordt de wagen direct de spuitcabine ingeduwd, waar een aantal onderdelen zoals de tijdelijke botsneus en de ruitenwissers verwijderd worden.

Vervolgens stapt de ploeg die de te spuiten tram gebracht heeft over in de al klaarstaande nieuw gespoten tram om die naar de Lijsterbesstraat terug te brengen. Hier is dat de 3115.

In maart 2014 is de midlife-revisie van de serie 3100 nog in volle gang, en zijn de laatste twee wagens in behandeling genomen: de 3112 en de 3140. Beide wagens stonden al langere tijd buiten dienst en hebben als onderdelenleverancier gediend voor de overige midlife-wagens. Zij worden nu weer gecompleteerd en rijvaardig gemaakt.

Een kijkje in en onder de 3112.

   
De 3140 is al wat verder gevorderd dan de 3112. De bestuurderscabine moet nog ingebouwd worden.