27 september 2013

De ombouw van 4 GTLs tot pekeltrams

Momenteel wordt door HTM Railmaterieel gewerkt aan het ombouwen van vier GTLs tot pekeltrams. Het betreft de 3009, 3011, 3024 en 3044. Twee jaar geleden werden ook al vier GTLs omgebouwd tot pekeltrams; deze wagens bleken in de praktijk niet op alle aspecten goed te voldoen, en ook bleek corrosie sneller dan verwacht toe te slaan. Besloten werd om deze eerste vier wagens niet op te knappen, maar vier andere GTLs om te bouwen. Daarbij werd gebruik gemaakt van de opgedane praktijkervaringen met de eerste serie GTL pekeltrams.
   
   
  Eind september werd de vloer van de wagens voorzien van een speciale coating die bestand is tegen het agressieve pekelwater. Tijdens het aanbrengen daarvan is de tram grotendeels ingepakt in plastic, zoals hier de 3009. Door het plastic heen is goed te zien dat het vangraam van de 3009 vervangen is door een baanruimer. Later zal nog een sneeuwschuiver gemonteerd worden.  

Voordat de coating wordt aangebracht, wordt de vloer voorzien van een lichtgekleurde primer, hier in de 3044.
Op de profielen die in de lengte van de tram aangebracht zijn worden later de pekeltanks gemonteerd.

Vervolgens wordt door iemand in beschermende kleding met een hogedrukspuit de zwarte coating aangebracht, hier weer in de 3009.

   
  De GTL pekeltrams zullen een nieuw kleurschema krijgen. Tipje van de sluier: de geledingen en schortplaten worden grijs, zoals de serie 3100 dat had bij aflevering.  

  De draaistellen voor de pekeltrams staan al klaar. Ook deze hebben een behandeling ondergaan om de zware winterse omstandigheden goed te kunnen doorstaan.  

   
  In de 3024 zien we dat de vloer in de primer staat. De ramen zijn niet afgeplakt zodat we het allemaal wat beter kunnen zien.  

  Twee generaties GTL pekeltram bij elkaar: de 3031 en de 3024.  

Op 5 oktober 2013 krijgen de 3009 en 3044 de pekeltanks ingebouwd. We volgen de 3009.
De kunststof tanks worden met een vorkheftruck via de achterdeuren in de tram geplaatst.
Eenmaal in de tram worden ze met een karretje naar hun plek gereden.

Vlak voordat een tank op z'n definitieve plek aankomt, worden er dwarsbintjes op de langsbinten gelast, zodat een vak ontstaat waar de tank precies in past. De lassen worden direct van een beschermende laklaag voorzien.

Het resultaat van enkele uren hard werken: de 3009 heeft zijn zes pekeltanks.

We lopen nog even langs bij de andere pekeltrams:
De 3011 heeft als eerste het nieuwe kleurenschema gekregen: geel met een grijze band over de ramen, grijze geledingen en grijze schortplaten. De 3024 wordt voorbereid om geel gespoten te worden. De 3044 heeft als eerste de pekeltanks gekregen. De wagen is nog niet geel.

Bewegende beelden zeggen meer dan foto's, dus bekijken we enkele videoclips van het plaatsen van de tanks.

Op 11 oktober 2013 zijn de nieuwe pekelwagens weer een stapje verder met hun nieuwe outfit:er is een donkere folie aangebracht over de ramen.

Op 16 oktober 2013 wordt in de 3024 gewerkt aan het aansluiten van de tanks.

Een aantal onderdelen ligt op het deksel van één van de tanks. De pijp links is de ontluchting, die uitkomt onder de wagen. Op de achtergrond de vulopening, die is aangebracht in een kunststof paneel in een raamopening.


De 3044 staat in de spuitcabine, en heeft nog geen folie op de ramen.

Ook de 3009 staat in de spuitcabine. Als de gele lak droog is, wordt het donkergrijs aangebracht. Enkele interieurdelen zijn al grijs.
De strijklijsten, klepjes en andere kleine zaken die van de tram verwijderd zijn worden apart gespoten.

Bij de 3011 zien we duidelijk de baanruimer die de plaats ingenomen heeft van het vangraam. Wanneer we de wagen van achteren bekijken vallen twee dingen op: de tweede pantograaf is teruggeplaatst, en enkele ramen zijn niet van folie voorzien, zodat er een goed uitzicht is als er vanaf de hulpcontroller gereden wordt.
Maandag 18 november 2013 werden de vier nieuwe pekeltrams in aanwezigheid van o.a. verkeerswethouder Smit en HTM-directeur Martin feestelijk gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in de remise Lijsterbesstraat. Er was tot het laatste moment aan de wagens gewerkt.
   
  In de remise stonden de pekeltrams opgesteld voor de fotografen. Na enkele korte speeches kreeg de wethouder een rondleiding en werd de projectleider door TV West onder de tram geïnterviewd.  
   
Een kijkje in een afgebouwde pekeltram.
Vrijdagochtend 29 november werden de nieuwe pekeltrams ten behoeve van enkele fotografen even op een rijtje gezet.