Kleurstellingen van GTL trams

In de loop der jaren hebben de GTL-trams diverse kleurstellingen gehad. Met name in 2011, toen voor een deel van het wagenpark het LVO-project (LVO = Levensduur Verlengend Onderhoud) begon, verschenen meerdere varianten van het bekende rood-beige thema.

Aflevering
De serie 3000 werd afgeleverd in de kleurcombinatie rood-beige met biezen boven en onder de ramen en bruine deuren.
De serie 3100 verscheen in wit en blauw met gele deuren. Vanaf 2002 kreeg deze serie ook het rood-beige kleurschema.

Kleurstellingen die geen vervolg gekregen hebben
Begin jaren 90 werden de 3006 en 3039 voorzien van een wit-grijs livrei. Deze kleurcombinatie voldeed niet aan de verwachtingen en is verder niet op andere trams aangebracht.
De 3116 kreeg in 2007 een rood/wit kleurschema dat een variant was op de blauw-grijze kleuren van de RandstadRail voertuigen. Tevens had de 3116 bij de presentatie een botsneus, maar daarmee heeft de wagen nooit in de reizgersdienst gereden. Qua kleurstelling is de 3116 altijd een eenling gebleven. In 2012 is tijdens de midliferevisie dit kleurschema verwijderd en is de 3116 weer rood-beige gespoten.

Project LVO
  In 2011 ging project LVO (Levensduur Verlengend Onderhoud) van start. Daarbij werd een deel van de serie 3000 voorzien van een botsneus en een iets gewijzigd rood-beige kleurschema. In dat schema verdwenen de biezen boven en onder de ramen, en werden de schortplaten soms rood. Enkele wagens kregen wel een nieuw kleurschema maar nog geen botsneus, of wel een neus zonder geschilderd te zijn.  
  De 3080 was de eerste GTL tram in het nieuwe uiterlijk. Heeft een botsneus en crème schortplaten. Nadat enkele tientallen wagens deze kleurstelling gekregen hadden, werd alsnog besloten hier niet mee verder te gaan. De resterende LVO-wagens kregen wel een botsneus, maar hielden de 'oude' kleurstelling.  
  De 3078 reed enige tijd zonder botsneus en met rode schortplaten. Ook de 3058 heeft korte tijd dit uiterlijk gehad, voordat die van een botsneus voorzien werd. Het betrof een kleurproef (samen met de 3045 en 3058) om te bepalen of de overige LVO-trams rode of beige schortplaten zouden krijgen. Uiteindelijk werd het beige, en eind september 2011 is de 3078 voorzien van beige schortplaten. Daarmee verdween dit uiterlijk.  
  De tweede GTL met een botsneus was de 3045. De schortplaten zijn rood. De 3058 heeft als derde botsneus-tram tijdelijk ook dit uiterlijk gehad. De 3045 heeft sinds eind september 2011 beige schortplaten, dus ook dit uiterlijk bestaat niet meer.  
  Geen botsneus en crème schortplaten. Deze trams zijn wel al geschilderd in het kader van het LVO project, maar wachten nog op hun botsneus.  
  Eind 2011 verscheen met de 3070 weer een nieuwe variant: een botsneus en oude kleuren. Enige tijd later werd besloten dat deze kleurstelling toch de voorkeur had boven de rode zijkanten met een groot nummer die de eerste LVO-wagens gekregen hadden. De resterende LVO-wagens kregen dus de kleurstelling zoals die van de 3070.  

Behalve speciale kleurstellingen hebben vele GTLs totaalreclames gehad in allerlei kleuren.