De Centrale Werkplaats van HTM

De Centrale Werkplaats van HTM Railmaterieel was tot eind 2006 gevestigd bij de remise Lijsterbesstraat, en bevindt zich sindsdien bij de remise Zichtenburg. In de Centrale Werkplaats vindt vrijwel al het onderhoud plaats aan de trams en RandstadRail voertuigen. Dit betreft zowel regulier onderhoud als schadeherstel en technische aanpassingen. De vestiging in de Lijsterbesstraat is nog in gebruik voor onderhoud aan voornamelijk GTL-trams.

De midlife revisie van de serie 3100
Medio 2012 is begonnen met de midlife revisie van de GTL trams serie 3100. Daarmee kunnen zij nog 15 jaar in dienst blijven.
Project LVO
Medio 2011 ging bij HTM Railmaterieel project LVO van start. Hierbij krijgen 50 GTL trams van de serie 3000 een opknapbeurt.

Onderhoud
Het onderhoud aan de trams omvat alle onderdelen van de voertuigen. De wielen zijn daarbij in het bijzonder belangrijk, aangezien versleten wielen leiden tot slijtage aan de rails.

Midlife revisie serie 3000
Vanaf 1995 kregen de GTL trams van de serie 3000 een midlife revisie. Tijdens deze revisie werden de trams vrijwel geheel uit elkaar gehaald, en alle onderdelen werden gekeurd en waar nodig gerepareerd of vervangen.