De Centrale Werkplaats van HTM

De Centrale Werkplaats van HTM Railmaterieel was tot eind 2006 gevestigd bij de remise Lijsterbesstraat, en bevindt zich sindsdien bij de remise Zichtenburg. In de Centrale Werkplaats vindt vrijwel al het onderhoud plaats aan de voertuigen van HTM. Dit betreft zowel regulier onderhoud als schadeherstel en technische aanpassingen.

De ombouw van vier GTL trams tot pekelwagens (2013)
In 2013 werd weer een viertal GTL trams omgebouwd tot pekelwagens, ter vervanging van de vier pekelwagens uit 2011.
Het tramrestaurant
Tramrestaurant Hoftrammm is een rijdend restaurant in een verbouwde Haagse GTL-tram. Het tramrestaurant is op 24 april 2014 aan de media gepresenteerd en is sindsdien heel populair.
De midlife revisie van de serie 3100
Medio 2012 is begonnen met de midlife revisie van de GTL trams serie 3100. Daarmee kunnen zij nog 15 jaar in dienst blijven.
De ombouw van vier GTL trams tot pekelwagens (2011)
Bij HTM Railmaterieel werden eind 2011 vier GTL trams omgebouwd tot pekelwagens. Ze zullen ook geschikt gemaakt worden om als instructietram te dienen, zodat ze het hele jaar door kunnen rijden.
Project LVO
Medio 2011 ging bij HTM Railmaterieel project LVO van start. Hierbij krijgen 50 GTL trams van de serie 3000 een opknapbeurt.

Onderhoud
Het onderhoud aan de trams omvat alle onderdelen van de voertuigen. De wielen zijn daarbij in het bijzonder belangrijk, aangezien versleten wielen leiden tot slijtage aan de rails.

Midlife revisie serie 3000
Vanaf 1995 kregen de GTL trams van de serie 3000 een midlife revisie. Tijdens deze revisie werden de trams vrijwel geheel uit elkaar gehaald, en alle onderdelen werden gekeurd en waar nodig gerepareerd of vervangen.