R-Net

Met de eerste artist impressions van de Avenio-tram deed ook het R-net logo zijn intrede in Den Haag. Maar wat is R-net eigenlijk?
R-net staat voor Randstadnet en is een samenhangend netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer, dat de gehele Randstad beslaat. Het is geen vervoerder, maar een productformule die door meerdere vervoerders in de regio uitgevoerd wordt. Kernwaarden hierbij zijn: betrouwbaar, samenhang, herkenbaar, aantrekkelijk en moeiteloos.

Niet alle bestaande vervoersystemen of verbindingen kunnen onderdeel worden van R-Net; voorwaarde voor deelname is dat diverse criteria aan een bepaald minimum niveau voldoen. Deze criteria zijn: bedieningstijden, hoge frequentie, reissnelheid, hoge betrouwbaarheid, aansluiting en overstaptijd.

Om een goede herkenbaarheid te verzekeren heeft R-net een duidelijke huisstijl die overal doorgevoerd wordt: op materieel, abri's en halteborden, maar ook drukwerk als dienstregelingen en informatiefolders worden in R-net kleuren uitgevoerd.
Begin 2014 rijden de R-netbussen in Almere en Noord-Holland van en naar Amsterdam. De komende jaren breidt het hoogwaardige netwerk uit in de gehele Randstad. In Zuid-Holland komen zeven R-net busverbindingen, lighttrains en wordt het huidige Randstadrail in het netwerk opgenomen. Dit geldt ook voor de metro's in Amsterdam en Rotterdam.


RandstadRail in R-net tenue

Kijk voor meer informatie over Randstadnet op de website van R-net.