Nieuwe trams voor Den Haag: de Avenio

Toen de oudste GTL trams de leeftijd van 30 jaar naderden, werd het tijd om uit te kijken naar een opvolger voor dit tramtype. Nog niet zo heel lang geleden was het niet ongebruikelijk om als vervoerbedrijf een tram te (laten) ontwerpen, die vervolgens in serie werd gebouwd. Tegenwoordig ligt de situatie anders: fabrikanten van railvoertuigen hebben een aantal standaardmodellen in hun productcatalogus staan, waar vervoerbedrijven uit kunnen kiezen. Op details zijn er wel aanpassingen mogelijk, zoals een afwijkende kopvorm of een interieur in kleuren naar keuze, maar met name het technische deel ligt grotendeels vast. Hoewel de vervoerbedrijven een aanbesteding uitschrijven met hun eigen wensen, zullen de fabrikanten hun offertes baseren op hun standaardmodellen.

Voor de opvolger van de GTL's hebben vier fabrikanten een offerte uitgebracht: Alstom, Bombardier, CAF en Siemens. Na een langdurig keuzetraject waar zelfs de rechter aan te pas moest komen werd de opdracht gegund aan Siemens. HTM bestelde 40 voertuigen van het type Avenio (uitspreken als ah-VEE-nio) in tweerichtings uitvoering, met vier wagenbakken. Tevens werd een optie genomen op nog 20 Avenio's. Op 13 maart 2014 werd in Den Haag het contract ondertekend waarmee deze optie werd omgezet in een order. Het totaal aantal door HTM bestelde Avenio-trams bedraagt nu dus 60.

Op 24 augustus 2017 maakte HTM het voornemen bekend om nog eens 10 Avenio trams te bestellen.

Op de tweejaarlijkse vakbeurs Innotrans in Berlijn werd de deal beklonken:
op 19 september 2012 werd een door Siemens gebouwde mock-up (een houten model van een kopbak) officieel overgedragen aan HTM.

Deze mock-up is na de beurs naar Den Haag gekomen en was eind november 2012 gedurende twee dagen door het publiek te bezichtigen.

Vervolgens kon met de bouw van de voertuigen begonnen worden, en in 2014 wordt het eerste exemplaar in Den Haag verwacht.
De komst van het nieuwe materieel is onderdeel van het gemeentelijke project 'OV van de toekomst', waarbij vele Haagse tramlijnen op een hoger kwaliteitsniveau gebracht worden.

 

Voordat de eerste Avenio, de 5001, naar Den Haag komt, wordt die eerst uitgebreid beproefd op de testbaan in Wildenrath (D).

 

Het interieur van testvoertuig 5001 is helemaal compleet.

Op 22 mei 2014 was in Wildenrath de officiƫle presentatie van de 5001 aan HTM-directie, locale Haagse bestuurders en vertegenwoordigers van reizigersorganisaties.


De bekende artist impression van de Avenio op de Lange Vijverberg. Een eerdere versie, met een ander kleurschema.
Bekijk ook het promotiefilmpje van Siemens