De Avenio in andere steden

MÜNCHEN

Hoewel Den Haag de eerste was die bij Siemens de Avenio bestelde, wordt het toch niet de eerste stad waar deze nieuwe lagevloertrams gaan rijden. De primeur ging naar München waar op 4 november 2013 tram nummer 2801, de eerste van acht Avenio's, gepresenteerd werd.


DOHA

Op 30 juli 2012 maakte Siemens bekend dat het een order had ontvangen om een compleet tramsysteem aan te leggen in Doha, Qatar. Op de campus van Education City (een groot educatief complex van 14 km2) wordt in 2016 een tramlijn van 11,5 km lengte met 25 haltes in gebruik genomen waarop 19 Avenio's zullen gaan rijden. Bijzonder is dat deze tramlijn geen bovenleiding zal krijgen; er zal gebruik gemaakt gaan worden van een energie-opslagsysteem waarbij trams energie 'bijtanken' op de haltes. De eerste Avenio voor Doha heeft de fabriek in juli 2015 verlaten.


ULM

Vanaf 2018 zullen in Ulm 12 vijfdelige Avenio trams rijden op de nieuwe tramlijn 2. Het contract werd op 22 mei 2015 ondertekend en heeft een waarde van 32 miljoen euro. Het omvat tevens een optie voor zes extra trams. Het eerste voertuig zal medio 2017 naar Ulm gaan.

De trams voor Ulm zijn van het type Avenio-M, een modernere versie van de bekende Combino. M staat voor Multi-Gelenk, een techniek waarmee de tram zich beter gedraagt in met name krappe bogen en ingewikkelde railcomplexen.