Midlife revisie GTL trams serie 3100

Als vervolg op het LVO project waarbij 50 trams uit de serie 3000 een levensduurverlenging van 7 jaar kregen, is nu de midlife revisie gaande van de serie 3100. Het is de bedoeling dat met deze revisie de trams nog 15 jaar dienst kunnen blijven doen.

Een opvallend verschil met de midlife revisie van de serie 3000 in de periode 1995-2003 is dat de revisie ditmaal bestaat uit een zevental fasen die onafhankelijk van elkaar uitgevoerd worden, waarbij een tram tussen twee fasen gewoon in dienst kan zijn.


   
De revisie begint met het opnieuw lakken van de wagen. Een aantal 3100-en is in 2003 voorzien van folie in plaats van lak; deze folie wordt vóór het lakken verwijderd. Daarbij komen de oorspronkelijke kleuren van de 3100-en weer tevoorschijn. Tevens wordt de carrosserie waar nodig geconserveerd.

  De 3116 heeft een aantal jaren de kleurstelling grijs/wit met rode deuren en dakrand gehad. Inmiddels is deze wagen weer rood/beige; de deuren zijn nog rood omdat een ander onderdeel van de revisie -het vervangen van de deuren en deurmechanieken- nog niet uitgevoerd is.  

De volgende stap is het aanbrengen van de botsneus en de baanruimer, en het verwijderen van het vangraam.

Een ander belangrijk onderdeel is het vervangen van de vloeren en tredebakken.

   
  Overige zaken die tijdens de midlife-revisie aangepakt worden zijn o.a:  
  - draaistelrevisie
- zandstrooiers reviseren
- nieuwe schortplaten en schortplaatsteunen
- revisie van de geledingen
- deuren en deurmechanieken vervangen
- apparaatkasten aan de onderzijde herstellen en reinigen
- vervangen van de vermogensschakelaars in het tractiecircuit
- nieuwe voorste pantograaf
- nieuw ruitenwissermechanisme
- nieuwe thermostaat
- nieuwe zonneschermen
- nieuwe betaaltafelverlichting
- nieuwe banken
- LED-verlichting
- opknappen interieur
 

  De 3140 fungeert tijdelijk als onderdelenleverancier en zal dus geruime tijd niet op straat te zien zijn. Uiteindelijk zal de wagen als laatste van de 3100-serie de gehele midlife-revisie ondergaan en daarna weer in dienst komen.

Volg haagsetrams.com op Twitter!

Wanneer je direct op de hoogte wilt zijn als er iets nieuws op haagsetrams.com staat, volg de website dan op Twitter! Je hoeft dan niet te wachten op de nieuwsbrief.

Je kunt ook gebruik maken van de RSS-feed

7 januari 2013

Anonieme tram

Onlangs werd op lijn 12 een nummerloze GTL gesignaleerd.
Een blik op de zijkant leerde dat het de 3147 was.

Gerelateerd onderwerp: Kleurstellingen GTL trams
7 januari 2013

Langdurige omleidingen van start

Op maandag 7 januari gingen twee langdurige omleidingen van start, die vooralsnog tot december zullen duren. De vervanging van de Bosbrug heeft als gevolg dat de Koekamp en de Rijnstraat (inclusief de tramhalte CS laag) niet meer bereden kunnen worden. Door het vervangen van de brug bij de Veenkade/Noordwal moet lijn 17 langdurig uitwijken.
Op de Bosbrug is een begin gemaakt met het uitbreken van de tramsporen. De halte Malieveld is opgeheven, aangezien lijn 9 nu bij de om de hoek gelegen halte Korte Voorhout stopt. De wisselbesturing is niet meer nodig en wordt ontmanteld.

Door duidelijke borden en voldoende informatiemedewerkers weten de reizigers in de Rijnstraat de weg naar de nieuwe halte bij het ministerie wel te vinden. Het is alleen te hopen dat die halte voorzien gaat worden van een aantal abri's, nu staan de reizigers in weer en wind.

Onder het viaduct in de Rijnstraat is een enorm bord met daarop de looproutes aangebracht.

Tramliefhebbers kijken graag terug hoe het ooit was. Hierbij dus enkele beelden van de Rijnstraat en omgeving.
   
   

  We kijken ook nog even naar lijn 17 op plaasen waar die voorlopig niet meer rijdt.  
   
   

 

HD 1080i | MPEG-2

VIDEOCLIPS  
 

HD 1080i | MPEG-2

HD 1080i | MPEG-2

 
  Trams op de Bosbrug
(en bijna een ongeluk)
Avondspits in de Rijnstraat Met lijn 17 door de Zoutmanstraat
12 januari 2013

Bosbrug spoorloos

Op de Bosbrug zijn de tramsporen inmiddels opgebroken. Volgens planning zullen er in september weer sporen op de dan vernieuwde brug gelegd worden.

12 januari 2013

Einde van een gezichtsbepalend gebouw

Ontelbare malen zijn er trams gefotografeerd voor het Marca-gebouw op de hoek van het Spui en de Kalvermarkt.
Nu moet het gebouw plaats maken voor een appartementencomplex genaamd Amadeus.
 
4 februari 2013

ADO Den Haag tram exit

De bekende geel-groene ADO Den Haag tram is niet meer. Na ruim 2,5 jaar werd de reclame van de 3066 verwijderd.
Daarbij ontstond met name op de midden- en achterbak nogal wat lakschade.
   

Gerelateerd onderwerp: Reclametrams in Den Haag
8 februari 2013

Midlife wagens op straat

Al eerder was op deze website te lezen over de midlife revisie van de GTL trams serie 3100. Deze revisie wordt uitgevoerd in de werkplaats bij de remise Lijsterbesstraat, maar het spuiten van de trams gebeurt in de Centrale Werkplaats Zichtenburg.

 

Regelmatig worden er midlife wagens uitgewisseld tussen deze vestigingen. Door hun ongewone uiterlijk trekken deze trams nogal de aandacht. Ook het interieur biedt vanwege de dichtgeplakte ramen een ongebruikelijke aanblik. We zien hier de 3118 op weg van de Lijsterbesstraat naar Zichtenburg.

   
  Bij de wagens die destijds niet geschilderd zijn maar rood-beige folie hadden, komen de orginele 3100-kleuren weer tevoorschijn.  

Bij aankomst bij de CW Zichtenburg wordt de wagen direct de spuitcabine ingeduwd, waar een aantal onderdelen zoals de tijdelijke botsneus en de ruitenwissers verwijderd worden.

Vervolgens stapt de ploeg die de te spuiten tram gebracht heeft over in de al klaarstaande nieuw gespoten tram om die naar de Lijsterbesstraat terug te brengen. Hier is dat de 3115.
5 maart 2013

3038 weer reclameloos

De 3038 is ontdaan van de opvallende oranje Staedion reclame. Evenals onlangs de 3066 liep de wagen hierbij lakschade op, ditmaal echter in extreme mate.

Lakschade bij het verwijderen van bestickering is niet zonder meer toe te schrijven aan het onzorgvuldig verwijderen van de stickers. Hoewel dit natuurlijk voorzichtig moet gebeuren, spelen hierbij vele factoren een rol zoals bijvoorbeeld de kwaliteit van de stickers (met name de lijm), de staat van de lak op de tram, en zelfs de temperatuur tijdens het beplakken van de tram is van invloed.
Gerelateerde onderwerpen: Reclametrams
11 maart 2013

Nieuwe totaalreclame op RandstadRail

 

Er is weer een nieuwe (semi-)totaalreclame op een RandstadRail voertuig. Ditmaal is het de 4037 die reclame maakt voor WoonZorgcentra Haaglanden. Zoals gebruikelijk bij Citadissen zijn de koppen niet beplakt.

17 maart 2013

Tramwegstichting op pad

 

Zaterdag 16 maart maakte de Tramwegstichting een rit voor medewerkers met o.a. werkwagen H312. Op deze foto zijn de tram en de straat waar die rijdt (Edisonstraat) ongeveer uit dezelfde periode. In schril contrast daarmee staat de skyline van het nieuwe Haagse centrum die we op de achtergrond aan de horizon zien.

17 maart 2013

RandstadRail voertuigen beplakt met totaalreclame

Op 15 en 16 maart werden in de remise Zichtenburg twee RandstadRail voertuigen beplakt met totaalreclame.

Als eerste was het de beurt aan de 4029 die een reclame kreeg voor Albert Nolten.

De stickers voor de andere kant van de tram liggen al klaar. Die is nu nog blanco, maar dat duurt niet lang meer...


Nadat alle stickervellen provisorisch aangebracht zijn, worden ze stuk voor stuk nauwkeurig op het voertuig geplakt en exact op maat gesneden.

Vervolgens was de 4050 aan de beurt, die een totaalreclame kreeg voor Avanti Sport.


En dit het resultaat:

Gerelateerde onderwerpen: Reclametrams die nu rijden, Eerste totaalreclame op een RandstadRail voertuig

Zelf adverteren op RandstadRail? Neem even contact op

1 april 2013

Rangeren op de Prinsegracht

Donderdagmiddag 28 maart in de avondspits raakte RandstadRail voertuig 4056 defect nabij de Brouwersgracht. Toen de wagen eenmaal uitgerangeerd was naar het spoor naast de tunnelingang stond er al een tramfile die reikte tot aan de halte MCH Westeinde. Na de spits werd de 4056 van het zijspoor weggehaald en naar de remise gereden.
1 april 2013

Verbouwing remise Scheveningen

De remise Scheveningen wordt momenteel ingrijpend verbouwd. De complete wisselstraat wordt vervangen en tegelijk wordt het gebouw geschikt gemaakt voor de komst van het nieuwe Avenio-materieel.
Alle sporen op het remiseterrein worden vernieuwd, en het is er momenteel een wirwar van sporen, wissels en spoorsecties.

In een eerder stadium van de verbouwing werden de sporen 1 t/m 10 vervangen. Deze sporen alsmede de sporen 11 en 12 blijven exclusief bestemd voor GTL-materieel.

De overige sporen worden geschikt gemaakt voor de Avenio-trams. Dat houdt o.a. in dat ze i.v.m. het bredere materieel verder uit elkaar komen te liggen dan de sporen 1 t/m 12. Een direct gevolg daarvan is dat ook de gevel van de remise er anders uit zal komen te zien. Het meest opvallende verschil zal zijn dat de nieuwe sporen geen deuren meer zullen hebben, maar open inritten worden.

Tijdens de verbouwing van de remise is er daar minder ruimte voor trams. Daarom worden er 's nachts 15 GTLs gestald aan het eindpunt Noorderstrand, dat daarvoor rondom voorzien is van hekken. 's Nachts worden de hekken gesloten en is er bewaking.

Gerelateerd onderwerp: De Avenio mock-up in het trammuseum

4 april 2013

Einde keerlus Antoniushove


Videoclip, 1m15s

Donderdag 4 april werd de keerlus Antoniushove voor het laatst gebruikt.

Op de plaats van het parkeerterrein waar de keerlus ligt komt nieuwbouw van het ziekenhuis. Op de artist impression van de nieuwe situatie is te zien dat er voor de tram alleen een keerspoor voor tweerichtingsmaterieel komt op de plaats van het eerste deel van de huidige keerlus. Dit keerspoor wordt naar verwachting op 13 juli in gebruik genomen.

Stap in de 3085 van lijn 6 en maak nog een keer een ritje door de keerlus!

6 april 2013

Overloopspoor in Voorburg

Het tweede spoorproject in het weekend van 5 t/m 7 april was de aanleg van een overloopspoor op de Mgr. van Steelaan nabij station Voorburg 't Loo. Bij calamiteiten kunnen tweerichtingstrams daar keren.
Vrijdag was er een stuk recht spoor verwijderd op de plaats waar het overloopspoor komt te liggen.

Zaterdag lagen de nieuwe wissels en het verbindings-spoor op hun plaats.

Tram 2 was ingekort tot station Laan van NOI. Voor reizigers van en naar Leidschendam reed bus 62.
6 april 2013

Nieuw eindpunt bij Antoniushove

Tijdens een driedaagse buitendienststelling op 5 t/m 7 april van de tramlijnen 2, 6 en 19 werden in Voorburg en Leidschendam twee spoorprojecten uitgevoerd. Het grootste daarvan was bij Leidsenhage, waar de aansluiting met de keerlus bij Antoniushove werd verwijderd en nieuwe wissels aangebracht werden naar het nog aan te leggen nieuwe eindpunt.
   
Vanaf de halte Leidsenhage tot over de kruising met de Burg. Banninglaan werden de sporen vervangen.

Op de tekening is te zien dat het nieuwe eindpunt een zg. tailtrack wordt voor tweerichtingstrams. Ten opzichte van de oude keerlus komen de sporen aan de andere kant van de rijbaan van de Burg. Banninglaan te liggen.

  Op de Heuvelweg ligt een heel kort tramlijntje...

Druk aan het werk werk aan de nieuwe sporen.

Aan deze afgesneden stukjes is het profiel van de tramrails goed te zien. Platen en klemmen waarmee de rails op de ondergrond bevestigd wordt.

Behalve bus 62 reden bij Leidsenhage ook de buslijnen 66 en 79, ter vervanging van resp. de tramlijnen 6 en 19, die waren ingekort tot station Mariahoeve en de Weidevogellaan.
14 april 2013

Aanpassingen aan de remise Zichtenburg

Het komende jaar worden er omvangrijke aanpassingen gedaan aan de remise Zichtenburg. Het betreft zowel het gebouw zelf als de sporensituatie rond de remise. Dit alles ter voorbereiding op de komst van de nieuwe Avenio-trams. De eerste fase van dit project betreft de sporen aan de kant van De Werf.
De sporen van de inrit van de remise zijn vervangen. Het verschil met de situatie tot nu toe is dat het spoor dat op de linkerfoto afbuigt naar links nu aangesloten is op het spoor richting Kraayenstein; voorheen reden via deze boog de trams komende vanuit Kraayenstein het remiseterrein op.

   
Voor de trams uit de richting Kraayenstein wordt nu een nieuwe boog aangelegd, die aansluit op een geheel nieuw spoor dat vlak langs het hek van het remiseterrein komt te liggen.

Tevens komt op De Werf een tweede spoor te liggen, parallel aan het reeds bestaande spoor. In de uiteindelijke situatie zal het bestaande spoor gebruikt worden door werkplaatstrams, en het nieuwe spoor door uitrukkers. Op die manier wordt het railverkeer van onderhoud en exploitatie uit elkaar gehouden.

Om één en ander inzichtelijk te maken zetten we de sporensituatie zoals die tot voor kort was naast de uiteindelijke sporensituatie zoals die in 2014 zal zijn.
18 april 2013

Keerlus Antoniushove opgebroken

De keerlus Antoniushove en het parkeerterrein waar die op lag zijn vrijwel geheel verdwenen.
   
   

Op de plaats waar het nieuwe keerspoor zal worden aangelegd, is nog weinig te zien dat doet vermoeden dat hier een trameindpunt komt.

Op de kruising met de Heuvelweg waar in het weekend van 5 t/m 7 april nieuwe sporen gelegd werden, rijden de trams weer. De sporen liggen in de eerste laag beton.
   
30 april 2013

K(r)oningsritten met Tweeramer HTM 2

Om de troonswisseling extra luister bij te zetten reed Tweeramer HTM 2 op 30 april ritten tussen de Grote Kerk en Scheveningen.

De tram was op dezelfde wijze versierd als de Haagse trams in 1908 bij het 10-jarig ambtsjubileum van koningin Wilhelmina.

30 april 2013

Kroningstrams

Ter gelegenheid van de troonswisseling rijden er in Den Haag twee Kroningstrams, de 3029 en de 3038.

 

  Ook in Amsterdam en Utrecht en bij de NS rijden speciale trams / een speciale trein.  
4 mei 2013

De Klantenservice

De bekende vestiging van HTM klantenservice in de Wagenstraat is niet meer. Het Sijthoff-gebouw waar de klantenservice lange tijd gevestigd was, wordt binnenkort gerenoveerd (en niet -zoals de posters suggereren- gesloopt). Er zijn nu nog drie vestigingen van de klantenservice: Den Haag CS, Den Haag HS en Zoetermeer Centrum-West.

5 mei 2013

Veteranentram

Ook dit jaar rijdt er weer een speciale tram ter gelegenheid van Veteranendag. Ditmaal is het 3026.

Naar verwachting blijft de tram acht weken rijden.

12 mei 2013

GTLs op lijn 4

In het lange Hemelvaartweekeinde waren er wegens werkzaamheden bij Centraal Station omleidingen voor de lijnen die over het station rijden. Bijzonder ditmaal was de inzet van GTL trams op het Haagse deel van RandstadRail lijn 4. Aardig detail was dat de trams die richting centrum reden 'Zoetermeer Javalaan' als bestemming toonden, een locatie waar zij niet kunnen komen.
 
9 mei 2013

De 3133 had pech

Donderdagavond 9 mei strandde de 3133 van lijn 11 nabij de Houtrustbrug met een defecte motor in het tweede draaistel.
Terwijl de technici van de storingsdienst hun best deden om de tram weer rijvaardig te maken, reed lijn 11 naar Duindorp.
   
24 mei 2013

Eindpunt Antoniushove

Het nieuwe eindpunt bij ziekenhuis Antoniushove vordert gestaag. We nemen weer een kijkje op 24 mei 2013.
   

 
  Bekijk ook de eerdere foto's van 4 april en 18 april  
25 mei2013

Proef op de halte Conradkade

Eind mei is op de halte Conradkade richting Scheveningen een proefopstelling aangebracht van een nieuwe methode van perronbouw.

Deze halte ligt in een bocht en met deze proefopstelling wil men aantonen dat bij een dergelijke halte een gelijkmatige instapspleet tussen perron en tram mogelijk is.

 

1juni 2013

Volg haagsetrams.com op Facebook!

Haagsetrams.com is nu ook te vinden op Facebook! Je vindt daar de meeste onderwerpen die ook op deze pagina staan en incidenteel iets extra's. Dus like Haagsetrams, en deel de pagina met je vrienden! Ook wanneer je niet op Facebook zit, kun je de pagina bekijken.

2 juni 2013

Omleiding lijn 2

Van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni reed lijn 2 een omleiding vanwege werkzaamheden op de Loosduinsekade. Bij de kruising met de Zuiderparklaan moest tijdelijk een stukje tramspoor verwijderd worden om een nieuwe rioolbuis te kunnen plaatsen.

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt op elders op het traject richting Kraayenstein op een aantal plaatsen spooronderhoud te doen.

6 juli 2013

Er was eens een trambrug...

In Den Haag worden momenteel twee trambruggen vervangen, de Bosbrug en de Torenstraatbrug. We nemen een kijkje.

Gerelateerd onderwerp: Langdurige omleidingen van start
7 juli 2013

Eindpunten in Leidschendam

In Leidschendam nadert het nieuwe eindpunt bij Antoniushove zijn voltooiïng.

   
  Tijdens de bouwperiode hebben de lijnen 2 en 19 de Dillenburgsingel als eindpunt.  

Lijn 6, die normaal naar de Dillenburgsingel rijdt, is tijdelijk teruggetrokken naar Station Mariahoeve.
Vanaf daar rijdt een pendelbus als lijn 66 naar Leidsenhage.
Gerelateerde onderwerpen: Eerdere foto's van 4 april 2013, 6 april, 18 april, 24 mei
7 juli 2013

Nieuwe eindpunt Antoniushove in gebruik genomen

Op 13 juli 2013 is het nieuwe eindpunt Antoniushove in gebruik genomen voor RandstadRail lijn 2. Het was de bedoeling om ook lijn 19 hier te laten keren, maar dat is vooralsnog uitgesteld.
 

Dit ziet de bestuurder wanneer die vanaf de Heuvelweg naar het nieuwe eindpunt rijdt.

(videoclip, MPEG-2, 30MB)

 

   
  Voor het eerst staan er trams aan het nieuwe eindpunt. Het haltebord stond ook aan het vorige eindpunt en vermeldt nog de lijnen 6 en 19. De nieuwe bestemming past ook nog niet helemaal in de bestemmingsdisplays van de voertuigen.  
   

 

En dit ziet de bestuurder bij vertrek vanaf het nieuwe eindpunt.

(Videoclip, MPEG-2, 51 MB. Het rare kleurtje wordt veroorzaakt door het tegenlicht in de folie op de ruit achter de bestuurder)

 

Nu lijn 2 weer Antoniushove als eindpunt heeft, kan lijn 6 weer doorrijden naar Leidschendam Noord. De situatie is nu dus omgekeerd t.o.v. enkele maanden geleden, toen de lijnen 6 en 19 naar Antoniushove reden en lijn 2 naar Leidschendam Noord.
Gerelateerde onderwerpen: Eerdere foto's van 4 april 2013 (met videoclip oude keerlus), 6 april, 18 april, 24 mei, 7 juli
4 augustus 2013

Reclamewissel op de 4043

Een week voordat de 4049 de reclame voor de Universiteit Leiden verloor, verwisselde de 4043 de reclame voor de Kringloop in Zoetermeer voor een toeristische reclame voor Polen.
4 augustus 2013

RandstadRail 4049 weer reclameloos

Op zondag 4 augustus werd RandstadRail voertuig 4049 ontdaan van zijn reclame voor de Universiteit Leiden.
   
   

 

We kijken even mee met het verwijderen van de stickers van de 4049 (videoclip, 23 sec)

MPEG-2, 15MB

HD 1080i, 76 MB

 
5 augustus 2013

Nieuwe reclametram

Na lange tijd is er weer eens een nieuwe totaalreclame op een GTL bij gekomen. De 3010 maakt reclame voor HTM, en is onderdeel van een bredere campagne. Zo hangt in de 3010 een poster met hetzelfde motief als de buitenkant van de tram.
5 augustus 2013

GTL trams terzijde gesteld

Eind juli 2013 is er een tiental GTLs terzijde gesteld en overgebracht naar een bedrijventerrein in de regio. De wagens zijn uiterlijk nog vrij intact; opvallend is dat de railremblokken verwijderd zijn. Het zijn de 3018, 3020, 3023, 3029, 3030, 3036, 3039, 3040, 3041 en 3096. Sommige van deze wagens waren kort geleden nog in de reizigersdienst te zien.
   
   
18 augustus 2013

Hockeytram

   

 

Er rijdt weer een nieuwe reclametram op Haagse rails. Het is de 3017 die de aandacht vestigt op de door de Rabobank gesponsorde Hockey World Cup, die in 2014 in Den Haag plaats zal vinden. De presentatie van de tram vond plaats op 14 augustus, waarbij WK-mascotte Stockey een rondrit door Den Haag maakte.

De 3017 had éénmaal eerder een totaalreclame, toen voor een casino.

 
13 september 2013

OV-chip reclame verwijderd van 4002 en 4013

De OV-chip totaalreclame is na bijna twee jaar verwijderd van RandstadRail voertuigen 4002 en 4013.
Het was de eerste totaalreclame op RandstadRail.

De 4002 heeft een nieuwe totaalreclame gekregen voor Triodus, de 4013 is vooralsnog reclameloos.
13 september 2013

Spoorwerkzaamheden Koninginnegracht

Sinds januari wordt er gewerkt aan de vervanging van de Bosbrug. Het ooit zo drukke tramverkeer is er verdwenen, en tot voor kort reed alleen lijn 9 nog langs de brug. Nu worden op een deel van de Koninginnegracht de sporen vernieuwd en heeft ook lijn 9 daar het veld geruimd.
   
Op de Koninginnegracht nabij de Nieuwe Uitleg worden de oude sporen verwijderd.

   
Iets verderop richting Korte Voorhout verschijnen de eerste nieuwe stukken rails.

   
De nieuwe Bosbrug begint vorm aan te nemen. De nieuwe tramsporen voor op de brug liggen al klaar in de Koekamp.
Gerelateerde onderwerpen: Omleidingen bij de Bosbrug | Bosbrug spoorloos
21 september 2013

Omleiding lijn 9

Vanwege spoorwerkzaamheden op de Koninginnegracht had lijn 9 van 2 t/m 22 september een gewijzigde inzet op het gedeelte
Scheveningen - CS. Van Scheveningen tot Madurodam reed lijn 9 als tram, daarna werd de lijn overgenomen door bus 69.
   
  Bij Madurodam zijn met borden de begin-en eindhalte van tram 9 aangegeven.  

   

 

Komende vanuit Scheveningen kan de tram bij Madurodam alleen keren door achteruit door de keerlus te rijden. De wissels zijn tijdelijk uitgevoerd als klapwissels, zodat ze niet door de bestuurder met de hand omgelegd hoeven te worden.

 

   
  De aansluiting met bus 69 was aan de andere kant van het water op de Plesmanweg.  

Op de Koninginnegracht werden de sporen en een groot deel van de bovenleiding vernieuwd. Hier een kijkje ter hoogte van de kruising met de Nieuwe Uitleg. Duidelijk te zien is de extra rail op het gedeelte langs het water, die ontsporingen moet voorkomen.

   
  Nabij de Bosbrug zijn de nieuwe sporen en wissels aangelegd. De nieuwe Bosbrug is weer een stukje gevorderd.  

De calamiteitenbogen vanaf het Korte Voorhout naar de Koninginnegracht zijn ook weer aanwezig. De halte Korte Voorhout krijgt een opknapbeurt.
27 september 2013

De ombouw van 4 GTLs tot pekeltrams

Momenteel wordt door HTM Railmaterieel gewerkt aan het ombouwen van vier GTLs tot pekeltram. Het betreft de 3009, 3011, 3024 en 3044. Twee jaar geleden werden ook al vier GTLs omgebouwd tot pekeltram; deze wagens bleken in de praktijk niet op alle aspecten goed te voldoen, en ook bleek corrosie sneller dan verwacht toe te slaan. Besloten werd om deze eerste vier wagens niet op te knappen, maar vier andere GTLs om te bouwen. Daarbij werd gebruik gemaakt van de opgedane praktijkervaringen met de eerste serie pekel-GTLs.
   
   
  Eind september werd de vloer van de wagens voorzien van een speciale coating die bestand is tegen het agressieve pekelwater. Tijdens het aanbrengen daarvan is de tram grotendeels ingepakt in plastic, zoals hier de 3009. Door het plastic heen is goed te zien dat het vangraam van de 3009 vervangen is door een baanruimer. Later zal nog een sneeuwschuiver gemonteerd worden.  

Voordat de coating wordt aangebracht, wordt de vloer voorzien van een lichtgekleurde primer, hier in de 3044.
Op de profielen die in de lengte van de tram aangebracht zijn worden later de pekeltanks gemonteerd.

Vervolgens wordt door iemand in beschermende kleding met een hogedrukspuit de zwarte coating aangebracht, hier weer in de 3009.

   
  De pekel-GTLs zullen een nieuw kleurschema krijgen. Tipje van de sluier: de geledingen en schortplaten worden grijs, zoals de serie 3100 dat had bij aflevering.  

  De draaistellen voor de pekeltrams staan al klaar. Ook deze hebben een behandeling ondergaan om de zware winterse omstandigheden goed te kunnen doorstaan.  

   
  In de 3024 zien we dat de vloer in de primer staat. De ramen zijn niet afgeplakt zodat we het allemaal wat beter kunnen zien.  

  Twee generaties pekel-GTL bij elkaar: de 3031 en de 3024.  
30 september 2013

Afvoer ex-pekeltram 3027

Maandagavond 30 september werd ex GTL-pekeltram 3027 afgevoerd voor sloop. De wagen was geheel onttakeld en ontdaan van alle belangrijke onderdelen. Eerder op de dag was de 3005 de 3027 al voorgegaan. De wagens worden tijdelijk overgebracht naar een bedrijventerrein.
   
  De 3027 werd door de Unimog vanuit de werkplaats naar De Werf gesleept. Daar stond de truck van v.d. Vlist al klaar en werd de trambrug opgebouwd.  

   
  Vervolgens werd de 3027 met een lier op de oplegger getrokken.  

Enkele minuten later stond de wagen op de oplegger.

Van de tram is weinig meer over dan een karkas, waarvan weinig meer doet denken aan een pekeltram of een passagierstram.

   
  Dan nog de vrachtwagen rijklaar maken en de 3027 zal Den Haag definitief verlaten.  
4 oktober 2013

Nieuwe tramhaltes in de Rijnstraat

In de Rijnstraat is begonnen met de aanleg van nieuwe tramhaltes. Begonnen werd met het compleet verwijderen van alle sporen en halteperrons. Uiteindelijk zullen hier eilandperrons komen. Gepland is dat de werkzaamheden op 6 december afgerond zijn.
   
De gemeente Den Haag meldt in een bewonersbrief dat hier tijdens de werkzaamheden geen trams rijden. Hoe zou dat nou komen...
4 oktober 2013

Tramsporen op de nieuwe Bosbrug

Sinds begin januari wordt er gewerkt aan de vervanging van de Bosbrug. De ruwbouw van de brug is klaar, en in de eerste week van oktober verschenen er de eerste nieuwe tramsporen.
Op 2 oktober naderen de sporen de nieuwe brug.

   
  Op 4 oktober liggen alle spoorverbindingen op het brugdek. Duidelijk is de driehoekvorm te zien  

   
  Aan de andere kant van de brug wordt gewerkt aan de aansluiting op de sporen in de Koekamp.  

8 oktober 2013

De ombouw van 4 GTLs tot pekeltrams (vervolg)

Op 5 oktober 2013 krijgen de 3009 en 3044 de pekeltanks ingebouwd. We volgen de 3009.
De kunststof tanks worden met een vorkheftruck via de achterdeuren in de tram geplaatst.
Eenmaal in de tram worden ze met een karretje naar hun plek gereden.

Vlak voordat een tank op z'n definitieve plek aankomt, worden er dwarsbintjes op de langsbinten gelast, zodat een vak ontstaat waar de tank precies in past. De lassen worden direct van een beschermende laklaag voorzien.

Het resultaat van enkele uren hard werken: de 3009 heeft zijn zes pekeltanks.

We lopen nog even langs bij de andere pekeltrams:
De 3011 heeft als eerste het nieuwe kleurenschema gekregen: geel met een grijze band over de ramen, grijze geledingen en grijze schortplaten. De 3024 wordt voorbereid om geel gespoten te worden. De 3044 heeft als eerste de pekeltanks gekregen. De wagen is nog niet geel.

Bewegende beelden zeggen meer dan foto's, dus bekijken we tot slot enkele videoclips van het plaatsen van de tanks.
14 oktober 2013

Lijnwijzigingen

Sinds kort zijn er wijzigingen op de tramlijnen 19 en 11. Lijn 19 rijdt met ander materieel een ingekorte route, en lijn 11 rijdt langdurig om vanwege werkzaamheden op de reguliere route.
Lijn 19 is sinds maandag 7 oktober een RandstadRail lijn. De bekende RegioCitadis voertuigen rijden tussen Antoniushove, waar het beginpunt met lijn 2 gedeeld wordt, en het nieuwe eindpunt Delft Noord, een opstelspoor bij de halte Nieuwe Plantage.

   
Lijn 11 reed al enige tijd om in de richting Hollands Spoor vanwege de vernieuwing van de kademuur langs de Conradkade. Onlangs zijn werkzaamheden gestart aan de haltes nabij het eindpunt Scheveningen Haven om die geschikt te maken voor de komende Avenio trams. Lijn 11 rijdt nu vanaf de Loosduinseweg in beide richtingen om via de oude route van lijn 10 en heeft tijdelijk Statenkwartier als eindpunt.
15 oktober 2013

De ombouw van 4 GTLs tot pekeltrams (vervolg)

De nieuwe pekelwagens zijn weer een stapje verder met hun nieuwe outfit:
er is een donkere folie aangebracht over de ramen.

17 oktober 2013

De ombouw van 4 GTLs tot pekeltrams (vervolg)

Op 16 oktober 2013 wordt in de 3024 gewerkt aan het aansluiten van de tanks.

Een aantal onderdelen ligt op het deksel van één van de tanks. De pijp links is de ontluchting, die uitkomt onder de wagen. Op de achtergrond de vulopening, die is aangebracht in een kunststof paneel in een raamopening.


De 3044 staat in de spuitcabine, en heeft nog geen folie op de ramen.

Ook de 3009 staat in de spuitcabine. Als de gele lak droog is, wordt het donkergrijs aangebracht. Enkele interieurdelen zijn al grijs.
De strijklijsten, klepjes en andere kleine zaken die van de tram verwijderd zijn worden apart gespoten.

Bij de 3011 zien we duidelijk de baanruimer die de plaats ingenomen heeft van het vangraam. Wanneer we de wagen van achteren bekijken vallen twee dingen op: de tweede pantograaf is teruggeplaatst, en enkele ramen zijn niet van folie voorzien, zodat er een goed uitzicht is als er vanaf de hulpcontroller gereden wordt.
15 november 2013

Nieuwe tramhaltes Rijnstraat

In de Rijnstraat worden nieuwe tramsporen en een nieuwe tramhalte aangelegd.

Hoewel alleen de sporen richting Koekamp er liggen, is het al goed te zien dat de binnensporen in de nieuwe situatie dichter bij de buitensporen liggen. Daardoor ontstaat ruimte voor een middenperron dat gebruikt kan worden door de tweerichting Avenio's.
 
17 november 2013

Ontsporing 3047

Aan het eind van de ochtend van zondag 17 november ontspoorde op de Zevensprong de 3047. De wagen maakte een overbrengingsrit van de remise Lijsterbesstraat naar de remise Zichtenburg.
De 3047 ontspoorde in de bocht vanaf de Regentesselaan naar de Loosduinsekade met het vierde draaistel, ramde een stoplicht en kwam via het halteperron weer in de rails terecht. De wagen reed op de achterste stroomafnemer, die bij de ontsporing achterover sloeg en daarbij de bovenleiding beschadigde.

Vrijwel direct werd begonnen met het herstel van de bovenleiding en het onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing.
   

   
Aan de tram is te zien dat het een zware klap geweest is. Een deel van het verkeerslicht hangt nog in de 3047.

Tijdens de herstelwerkzaamheden werd de spanning uitgeschakeld, zodat er op de Zevensprong geruime tijd geen tramverkeer mogelijk was. De lijnen 2, 4 en 12 reden om.
18 november 2013

Presentatie nieuwe pekeltrams

Maandag 18 november 2013 werden de vier nieuwe pekeltrams in aanwezigheid van o.a. verkeerswethouder Smit en HTM-directeur Martin feestelijk gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in de remise Lijsterbesstraat. Er was tot het laatste moment aan de wagens gewerkt.
   
  In de remise stonden de pekeltrams opgesteld voor de fotografen. Na enkele korte speeches kreeg de wethouder een rondleiding en werd de projectleider door TV West onder de tram geïnterviewd.  
   
Een kijkje in een afgebouwde pekeltram.
22 november 2013

Nieuwe tramhaltes Rijnstraat (vervolg)

In de Rijnstraat vorderen de nieuwe sporen gestaag. Het spoor komend vanaf de Koekamp ligt er nu ook, en zo hier en daar laten wat losse trottoirbanden al vermoeden hoe het middenperron eruit gaat zien.
22 november 2013

De Restauranttram

In Den Haag wordt al geruime tijd achter de schermen gewerkt om het eerste tramrestaurant van Nederland op de rails te zetten.

Tramrestaurant Hoftrammm wordt een rijdend restaurant in een verbouwde Haagse GTL-tram. Na jaren van overleg met de Haagse vervoersmaatschappij HTM, de gemeente Den Haag en andere betrokken partijen heeft de ondernemer achter Hoftrammm groen licht gekregen voor het eerste Nederlandse tramrestaurant. GTL 3035 is apart gezet voor deze primeur.

Op de interieurontwerpen zien we hoe het rijdende restaurant eruit komt te zien. In de A-bak en de B-bak kunnen de gasten plaatsnemen, en in de C-bak is de keuken. Achterin de B-bak bij de achterste instapdeur zijn toiletten.

Zie meer van deze bijzondere tram op de themapagina over de restauranttram

29 november 2013

De nieuwe pekeltrams op een rij

Vrijdagochtend 29 november werden de nieuwe pekeltrams ten behoeve van enkele fotografen even op een rijtje gezet.
4 december 2013

Nieuw interieurontwerp voor het tramrestaurant

   
  Er is een tweede interieurontwerp gemaakt voor Tramrestaurant Hoftrammm. Vind je dit ontwerp mooier dan het vorige ontwerp? Ga naar de haagsetrams.com Facebookpagina en geef je mening! Heb je geen Facebook, gebruik dan het reactieformulier; alle reacties zullen doorgestuurd worden naar de initiatiefnemer van het tramrestaurant.  
   

Zie meer van deze bijzondere tram op de themapagina over de restauranttram

24 december 2013

Kersttram

Hij is weliswaar niet zo opvallend als de Sky Radio kersttram van vroeger, maar er is dit jaar toch weer een tram met kerstmotief. Middels de 3064 wenst HTM iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig 2014.

Bekijk ook de andere Kersttrams die in Den Haag gereden hebben.

24 december 2013

Ontsporing 3101

In de ochtend van 24 december ontspoorde op de Bosbrug de 3101 met het achterste draaistel. De tram raakte een paal op de brug en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht bij de halte. Bij het ongeval raakte één persoon gewond.
Een overzicht van de situatie.

   
De grote kraan van de brandweer werd ingezet om de 3101 te hersporen.

   
De haakse slijper moest eraan te pas komen om een deel van de loshangende achterste tredebak te verwijderen.

   
Zo'n drie uur na de ontsporing stond de 3101 weer in de rails.