Archief

Trams en treinen vanaf het Strijkijzer
Het flatgebouw op het Rijswijkseplein dat bekend staat onder de naam 'Strijkijzer' is het hoogste gebouw van Den Haag. Vanaf de bovenste etages heeft de tram- en treinliefhebber een prima uitzicht op het vele railverkeer in de omgeving.

Jaaroverzicht 2018
In 2018 stopte haagsetrams.com gaandeweg met de publicatie van Haagse tramactualiteiten. Daardoor is dit jaaroverzicht verre van compleet. Lees desondanks het Jaaroverzicht 2018.

Jaaroverzicht 2017
In het jaar 2017 was er weer van alles te beleven op het Haagse tramnet. Lees daarvoor het Jaaroverzicht 2017.

Jaaroverzicht 2016
Het jaar 2016 had weer een gevarieerd aanbod voor de tramliefhebber. De Avenio verscheen op steeds meer lijnen, waardoor de GTL terrein moest inleveren.

Dan waren er grote infrastructurele werkzaamheden: de Lange Vijverberg, de Prinsegracht en het nieuwe opstelterrein Zichtenburg 2 zijn enkele voorbeelden.

Maar er waren ook vertrouwde zaken, zoals de PCC-dag van het OV-museum en vele reclametrams. Lees het allemaal in het Jaaroverzicht 2016.

Jaaroverzicht 2015
Het jaar 2015 was een bijzonder jaar voor de tram in Den Haag. Het meest opvallend waren natuurlijk de nieuwe Avenio-trams. Onvermijdelijk gevolg van de instroom van nieuw materieel was de buitendienststelling van de oudste GTLs.

Ook op infragebied gebeurde er veel, met enkele langdurige buitendienststellingen als gevolg. Maar er verscheen ook nieuw spoor bij de remise Zichtenburg.

Dit en nog veel meer kun je allemaal nog eens bekijken in het Jaaroverzicht 2015.

Jaaroverzicht 2014
Het jaar 2014 bracht veel interessants voor de tramliefhebber. Drie onderwerpen kregen meer dan gemiddelde aandacht in de media, en gelukkig waren het allemaal hoogtepunten: de festiviteiten ter gelegenheid van 150 jaar tram, de komst van de eerste nieuwe stadstrams type Avenio, en de realisatie van tramrestaurant Hoftrammm. Voor de reiziger stond het jaar vooral in het teken van langdurige omleidingen, nodig om het tramnet geschikt te maken voor de nieuwe Avenio-trams.

In het Jaaroverzicht 2014 kun je alle fotoreportages die dat jaar op haagsetrams.com verschenen nog eens terugzien. Met hopelijk veel aangename 'o ja' momenten.

Jaaroverzicht 2013
In 2013 is er weer veel gebeurd op tramgebied. Er waren langdurige omleidingen, GTLs werden afgevoerd, andere GTLs werden gemoderniseerd, in Leidschendam werd een eindpunt omgebouwd, nieuwe pekeltrams verschenen en natuurlijk ontspoorde er wel eens een tram.

Beleef het tramjaar 2013 nog eens met het Jaaroverzicht 2013 met daarin alle fotoreportages die dat jaar op haagsetrams.com verschenen.